Cashmyra over het nieuwe werk

Voor het nieuwe werk ga ik duiken in 30 jaar rouwproces. Ik wil nog beter gaan kijken naar de weerbaarheid van de mens. Hoeveel invloed heeft waar je vandaan komt op waar je nu bent? Ik ben opgegroeid met de dood en het is een thema dat vaak direct of indirect in mijn werk naar voren komt. Vorig jaar kreeg ik van mijn vader te horen dat het tijd is om een beslissing te maken over het graf van mijn moeder. Het is vandaag 30 jaar geleden dat zij is overleden aan suïcide en de grafrechten verlopen bijna. Ik geloof niet dat de pijn ooit echt minder gaat worden, maar wel dat ik zelf sterker en weerbaarder kan worden. Ook realiseer ik mij dat ik in de loop der jaren anders ben gaan kijken naar haar dood en naar suïcide in het algemeen. Sterven doe je toch wel. Voor nu een vertrekpunt in de ontwikkeling van nieuw werk en we zien wel wat er precies uit gaat komen.