Classic Album: Kings of Leon – Youth and Young Manhood

Dit is het eerste album van Kings of Leon, toen nog enorm rauw. Hoewel Kings of Leon later een stadion band is geworden dankzij nummers als Sex on Fire en Use Somebody (van beide zijn verschrikkelijke covers gemaakt, maar de ergste is in mijn mening de Laura Jansen cover van Use Somebody), zijn ze hier nog enorm jong en vol punk-energie. Dit album brengt mij altijd terug naar mijn tiener jaren, met name het nummer Joe’s Head. Vooral deze live versie heb ik ontiegelijk vaak op repeat gedraaid op mijn zolderkamer vroeger. Een extra punt voor de outfits en kapsels trouwens (ik deed erg mn best om op de bassist te lijken in die tijd).

Oplettende volgers wisten natuurlijk al dat wij beide fan zijn van de eerste vier albums van Kings of Leon. Djai heeft in de laatste gig vlog namelijk al laten horen prachtig de solo van Charmer mee te kunnen “zingen”.