Cashmyra over het nieuwe werk #2

Ons schrijfproces begint over het algemeen op mijn bank met een akoestische gitaar in mijn handen. Ik vind het ontzettend belangrijk dat de basis van een liedje altijd werkt. Zonder opsmuk, zonder sicke productie en zonder uitgesproken sound moet een liedje ‘werken’. Teksten en melodieën moeten aantrekkelijk en interessant genoeg zijn zodat een liedje zelfs met alleen akoestische gitaar en zang op de bank nog lekker klinkt. Dat het vraagt om meer. Dat je in je hoofd al dingen gaat toevoegen in sound die de basis nog vetter maken.

In het uiteindelijke uitwerken van liedjes, wat we samen doen in de oefenruimte, kan juist een nieuw stukje sound voor veel inspiratie zorgen. Inmiddels ben ik wel tevreden met de effectpedalen die ik heb, maar ik zag toch nog een klein beetje ruimte voor iets nieuws!

Deze looper is nieuw in de familie! Live op het podium loopen vind ik echt een vak apart, kijk maar naar wat CYNN doet, maar dit pedaal kan dus ook samples afspelen en daar willen we mee gaan experimenteren! Ik heb de Boss RC-5 letterlijk net uitgepakt en getest. Ik moet de handleiding nog lezen want het is een wat complexer pedaal. Wellicht is het helemaal kut, wellicht ga je het live nog terugzien/horen. Zonder experimenten weet je nooit iets zeker. Met experimenten overigens ook niet, maar het proberen is altijd interessant.