Dinsdag 9 mei; Hebebühne Hamburg 16:00u.

Op het plein buiten het podium probeert de gang van Steeby & The Better Days een iets te losjes gefrommeld propje papier voor de 54e keer met nauwkeurige precisie in een ijzeren asbak/prullenbak combinatie te gooien. Hoewel de omstanders enorm enthousiast de werper stonden toe te juichen, hadden de 53 pogingen hiervoor al kunnen doen voorspellen dat ook de 54e poging niet tot een succes zou leiden, maar aan doorzettingsvermogen geen gebrek.

Dat het propjes gooien een van de herinneringen zou worden aan de reis naar Aarhus, Denemarken en Hamburg, Duitsland had ook ik niet aan zien komen toen we op 5 mei met z’n vijven vol enthousiasme in een gehuurd busje sprongen. Wat we ook nog niet wisten was hoe enorm lief en enthousiast het publiek en de crew in het buitenland zou zijn. Ons eerste optreden in Denemarken zou niet in de meest rock ’n roll zaal van Aarhus plaats gaan vinden, maar in een buurtcentrum gerund door vrijwilligers van 60+. Nadat er een Deense Singer-Songwriter zijn werk had gedaan was het tijd voor onze Nederlandse postpunk. Toen bleek dat noch leeftijd noch een taalbarrière een probleem zou gaan vormen. Sterker nog, er lopen nu zelfs mensen rond met onze Tiet-shirts in Aarhus!

Eenmaal genezen van de angst voor de taalbarrière was het na een heerlijke zonnige lentedag in Aarhus tijd voor een trip naar Hamburg om één van onze favoriete hobby’s te beoefenen. Korneren is de Duitse gewoonte om in een winkeltje drinken en/of eten te halen en die buiten op de hoek van de straat tot je te nemen. En of wij gekornerd hebben! Liters caffeïne en alcohol werden op de hoeken van de Duitse stad door ons genuttigd. Leuke side note, ik had al een tijd geen alcohol gedronken en drink ook bijna nooit koffie. Safe to say, Korneren maakt je een anders mens. Ohja, we waren hier ook nog met een ander doel. De Hebebühne van Hamburg helemaal kapot spelen. Tot het zover was, eerst langs wat toffe plekken (en straathoeken) in Hamburg waaronder o.a. ons nieuwe droompodium Uebel & Gefährlich. Een podium in een enorme bunker midden in het centrum.

Hamburg heeft ons laten zien wat het in petto heeft, de volgende dag was het tijd om aan Hamburg te laten zien wat wij te bieden hebben.

Na de 83e poging propjes gooien was het uiteindelijk tijd om het podium op te klimmen. Het Hamburgse publiek, goed opgewarmd door Steeby & The Better Days en de Hamburgse formatie FLIRT, had wel zin in een potje postpunk, en wij, nog vol van de caffeïne verzameld tijdens het Korneren eerder die dag, hadden er ook goed zin in. Het werd een postpunk symbiose tussen publiek en ons. Misschien lag het aan de caffeïne, maar het optreden voelde alsof het in één adem voorbij was en nog niet eerder werden we met zoveel gejuich bekroond.

Terugkijkend op een geweldig weekend, begonnen we onze reis terug naar Groningen in de regen. Het mooie weer leek precies op te houden toen onze reis eindigde. Maar goed ook, in de regen was het met een nat propje nooit tot een 83e poging gekomen.