Muziekrubriek: Paramore – This Is Why

Cashmyra en ik zijn beide meer album luisteraars dan playlist of single enthousiastelingen. Daarom leek het mij een leuk idee om, vlak voordat de Spotify wrapped hype weer voor de deur staat, ons favoriete album van het jaar alvast met jullie te delen.

Al in september 2022 verscheen de eerste single van dit album. Ik hoorde hem via mijn neef en destijds tevens mijn drumdocent voor het eerst. Ik was gelijk verbaasd over de sound en sfeer die het nummer had. Dit had ik niet verwacht van Paramore. Oke, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik al sinds het einde van mijn tienerjaren niet meer actief naar Paramore geluisterd heb, dus wat ze in de tussentijd gemaakt hadden was ik niet bekend mee. Maar juist dit nummer wist mij mee terug te nemen naar de nostalgie die rond Paramore hing voor mij, al dan niet met een totaal andere sound. De groove, het jaren 70 sausje over de mix, ik was verslaafd aan dit nummer. Niet veel later kwam ik een live-video tegen van Paramore op Austin City Limits waar ze met dit nummer openden. Een enorme energie kwam er van deze show af waardoor ik gelijk zin had om zelf te gaan spelen. (De matchende gele vistalite drum en percussie kits maakten dit nog toffer). Safe to say, ik kon niet wachten om de rest van het album te gaan luisteren. Toen het album eindelijk uitkwam ben ik er gelijk in gedoken en ben daarna een hele lange tijd niet gestopt met luisteren. Het is lastig een favoriet van de plaat te kiezen, maar Running out of Time springt er het meest uit voor mij persoonlijk.

Luister ‘m hier